уторак, 31. мај 2011.

Smetnje i dijeta

Smetnje u ishrani su abnormalne zavisnost ponašanja, koji uzrokuju hranu problema zavisnosti. Mnogi pate od hrane zavisnosti zbog hir dijeta.

Šta su hir dijeta?

Hir dijeta su popularne dijete reklamira da vas tanke ili da izleči određeni zdravstveni problem možda imate. Hir dijeta dolaze i odlaze. Primeri su FAD dijeta Atkins Dijeta, Dijeta Veight Vatchers, i South Beach Dijeta, među mnogim drugima.

Skoro svi ovi hir dijeta se zasniva na principu dijeta ograničenja kalorija - što u suštini znači sami lišenje hrane ili jedu samo određene vrste hrane,medicinska a izbegavanje drugih, a posle marljivo neki skup pravila ishrane.

Nažalost, mnoge od ovih dijeta nije uspela FAD iz dva razloga.

Prvo, mnogi pojedinci ne pridržavaju te dijete planova. Oni nemaju disciplinu da prate kroz skup pravila ishrane diktirali svaki plan hir ishrani. Oni podležu nagon ishrane. Ko bi ih kriviti? Uostalom, normalno jede je normalna instinkt u svakom pojedincu. Da biste primorali da se nenormalno jede se protiv ljudskih instinkta. Abnormalni ishrani stvara probleme u ponašanju, koji medicinska sna dijeta k često dovode do ponašanja i zavisnost probleme zavisnosti hrane, kao što su anoreksija i bulimija.

Drugo, dijeta smanjuje metabolizam tela, koja će se na kraju vratiti na vas. Dijete, čak i relativno zdravih, samo kratkoročna rešenja za svoju težinu ili zdravstvene probleme. Dole na putu, te hir dijeta će stvoriti više problema nego ono što su rešeni.

Godinama, mnogi stručnjaci za ishranu upozoravaju protiv FAD ide za ishranu, koja često promoviše nezdravu preokupacija sa hranom, umesto normalne ishrane. Nenormalan ili nezdrava jela ponašanja igrati pustoš sa vašeg metabolizma tela, što je stopa po kojoj ste spali kalorija. Vaš metabolizam drži ključ gubitka težine. Kada odete na hir dijeta, vi ste u stvari "gladni" svoje telo, koje, van svog prirodnog instinkta za opstanak će se automatski smanjiti metabolizma. Kao rezultat toga, vi niste baš gube težinu koju tako očajnički žele da izgubi. Početne težine od bilo kog hir dijeta može biti samo gubitak vode zbog nagle promene u vašem ishrane, a ne dodatni kilograma koji želite da šupi. Što je još gore, kada prestanete dijete, vi metabolizam ide se ponovo, ali ne i do mesta gde je prvobitno bio je, drugim rečima, jo-jo dijete (na-i off dijete), može dovesti do neispravnost metabolizma vašeg tela sve dok ne može da više spali kalorija efikasno. Posledica dijeta 914 toga je da vaše telo je naučio da održava svoju težinu sa manje kalorija. Drugim rečima, vaš napor u dijetama je gubljenje dobre namere. Neto rezultat je krajnji telesne tezine za Vas, a ne gubitak težine ste se nadali.

Dijeta je samo privremeno rešenje za kontrolu težine. Prema Dietitians, osim ako ne promenite svoj životni stil, ili mogu da se pridržavaju marljivo i uporno na odabrani režim ishrane za ostatak svog života, trajno gubljenje težine je nemoguće.

Opasnost od prihvatanja jedne FAD Dijeta za drugom je da vaš preokupacija otvoreno sa svoju težinu i izgled, kao što je brojanje kalorija, ugljenih hidrata i masti brinu vas hrane, pretvore u opsesiju, koja će se razviti u niz poremećaja u ishrani putu.

(Više o poremećajima u ishrani u sledećem članku)

Нема коментара:

Постави коментар